http://www.twentsewelle.nl/
http://www.twentsewelle.nl/images/spacer.gif
http://www.twentsewelle.nl/images/validation/nl/validation_invalid.gif
http://www.twentsewelle.nl/images/validation/nl/validation_valid.gif
http://www.twentsewelle.nl/images/validation/nl/validation_placeholder.gif
http://www.twentsewelle.nl/ nl-NL NL
Exposities nu te zien
Bezoek TwentseWelle
Steun het museum
Bekijk de virtuele rondleiding
Lees het laatste nieuws
Nieuwe reeks MuseumJeugdUniversiteit
TwentseWelle Twitterfeed
Vindingrijkheid. Toen, nu en straks
Ontdek het in museum TwentseWelle

Museum

In museum TwentseWelle gaat het over de vindingrijkheid van de nieuwsgierige en creatieve mens van toen, nu en straks. In het museum zie je waar de mens als ontdekker, onderzoeker en ontwerper toe in staat is en hoe de mensheid de wereld heeft veranderd en gaat veranderen.

Museum TwentseWelle legt verrassende verbanden. Wat heeft een weefgetouw met een USB-stick te maken? Een duif met een brandmelder? Of een tondelzwam met een aansteker? In museum TwentseWelle sta je oog in oog met een mammoet en ontdek je wat er in de magische huiskamer van een Indische vrouw gebeurt. Je ziet een vuurstenen bijl van duizenden jaren oud, maar ook een hightech apparaat voor het kweken van een kunstneus.

En wat dit allemaal met vindingrijkheid te maken heeft? Dat ontdek je in museum TwentseWelle. 

Exposities

Museum TwentseWelle is nooit hetzelfde. In ons Paviljoen is ieder jaar een andere tentoonstelling te zien. En in het zogenoemde, futuristische 'Ei' staat regelmatig een nieuwe held van de vindingrijkheid centraal. Daarnaast zijn er telkens weer spraakmakende wisseltentoonstellingen te zien over uiteenlopende onderwerpen, van natuur en techniek tot en met kunst en cultuur.

Hier op deze site vindt u de exposities die op dit moment te zien zijn en de exposities die verwacht worden. In het archief kunt u terugvinden welke bijzondere exposities allemaal al te zien zijn geweest in museum TwentseWelle.

Collectie en meer

Maak een een multimediale reis door de tijd in TwentseWelle, het museum van nu! In het Grote Verhaal staat de vindingrijkheid van de mens centraal: vanaf de vestiging van de eerste mensen in onze streek tot de innovaties van vandaag. Ook vindt u in het museum het kennis- en informatiecentrum ‘De Verdieping’ en is er veel aandacht in het museum voor streektaal, bijvoorbeeld in ‘de Taalkamer’.

Educatie

Museum TwentseWelle voorziet in een doorgaande leerlijn over cultureel erfgoed met een ruim aanbod van diverse onderwijsprogramma’s voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De programma's voor het speciaal onderwijs zijn ondergebracht bij het basisonderwijs.

Bankgiroloterij logo