http://www.twentsewelle.nl/
http://www.twentsewelle.nl/images/spacer.gif
http://www.twentsewelle.nl/images/validation/nl/validation_invalid.gif
http://www.twentsewelle.nl/images/validation/nl/validation_valid.gif
http://www.twentsewelle.nl/images/validation/nl/validation_placeholder.gif
http://www.twentsewelle.nl/ nl-NL NL
Bezoek TwentseWelle
Steun het museum
Bekijk de virtuele rondleiding
Lees het laatste nieuws
31 mei: De ridder van Borne
TwentseWelle Twitterfeed
Othilia Verdurmen over haar werk
Othilia Verdurmen over Penelope & Odysseus

Museum

In museum TwentseWelle wordt u verrast met verhalen over de mens in Twente. Van jagers en verzamelaars tot de maatschappij van nu. In de oude textielfabriek 'Het Rozendaal'  vindt u een stoommachine met de weefgetouwen die hij aandreef en een compleet lös hoes. Maar ook de grote grazers die in de IJstijd in Twente leefden, zoals de mammoet en de wolharige neushoorn. 

In de interactieve woonkamer 'Thuis' ga je op bezoek bij inwoners van Twente uit alle hoeken van de wereld. Zij vertellen over hun roots en hun leven in Twente. Meer spannende films, verrassende spelvormen en boeiende objecten vertellen samen Het Grote Verhaal voor jong en oud. 

Exposities

Museum TwentseWelle is nooit hetzelfde. In ons Paviljoen is ieder jaar een andere tentoonstelling te zien. En in het zogenoemde, futuristische 'Ei' staat regelmatig een nieuwe held van de vindingrijkheid centraal. Daarnaast zijn er telkens weer spraakmakende wisseltentoonstellingen te zien over uiteenlopende onderwerpen, van natuur en techniek tot en met kunst en cultuur.

Hier op deze site vindt u de exposities die op dit moment te zien zijn en de exposities die verwacht worden. In het archief kunt u terugvinden welke bijzondere exposities allemaal al te zien zijn geweest in museum TwentseWelle.

Collectie en meer

Maak een een multimediale reis door de tijd in TwentseWelle, het museum van nu! In het Grote Verhaal wordt u verrast met de verhalen over de mens in TWente: vanaf de vestiging van de eerste mensen in onze streek, de niet te vergeten textielperiode tot de innovaties van vandaag.

Ook vindt u in het museum het kennis- en informatiecentrum ‘De Verdieping’ en is er veel aandacht in het museum voor streektaal, bijvoorbeeld in ‘de Taalkamer’.

Educatie

Rijksmuseum Twenthe, Museum TwentseWelle en TETEM kunstruimte werken samen als Roombeek Cultuurpark Educatie: een intensief samenwerkingsverband op het gebied van cultuureducatie. Doel van de samenwerking is het ontwikkelen en aanbieden van een nog rijker en aantrekkelijker palet aan cultuureducatieve activiteiten. 

Bankgiroloterij logo