http://www.twentsewelle.nl/
http://www.twentsewelle.nl/images/spacer.gif
http://www.twentsewelle.nl/images/validation/nl/validation_invalid.gif
http://www.twentsewelle.nl/images/validation/nl/validation_valid.gif
http://www.twentsewelle.nl/images/validation/nl/validation_placeholder.gif
http://www.twentsewelle.nl/ nl-NL NL
Bezoek TwentseWelle
TwentseWelle blogt
Bekijk de virtuele rondleiding
Lees het laatste nieuws
Stamboomonderzoek naar eigen familie
TwentseWelle Twitterfeed
Nu te zien: European Art Quilt VIII
European Art Quilt VIII

Museum

In dit bijzondere museum wordt u in 'Het Grote Verhaal' verrast met verhalen over de vindingrijkheid van de mens. In de oude textielfabriek 'Het Rozendaal' bevindt zich o.a. de grootste vitrine van Europa, die zich over de hele lengte van het museum uitstrekt. Fossielen, prachtige opgezette dieren die in de IJstijd in Twente leefden, wapens, knipmutsen, kleding, gebruiksartikelen, kunst en innovaties vindt u in dit open depot terug. Door middel van spannende films, verrassende spelvormen en boeiende verhalen bij de objecten heeft het museum voor jong en oud iets te bieden.

Wat u vooral niet mag missen in het museum, is de enorme mammoet, de levensechte steppewisent en wolharige neushoorn, een echt Lös Hoes, het Jacquard weefgetouw en de stoommachine.

Exposities

In Museum TwentseWelle zijn bijzondere wisseltentoonstellingen te zien. Deze gaan in op zeer uiteenlopende onderwerpen, van zeemonsters uit de prehistorie tot het voetbal van de 20e eeuw. Hier op deze site vindt u de expositie die op dit moment te zien is en de exposities die verwacht worden. In het archief kunt u terugvinden welke bijzondere exposities allemaal al te zien zijn geweest in TwentseWelle.

Collectie en meer

Maak een een multimediale reis door de tijd in TwentseWelle, het museum van nu! In het Grote Verhaal staat de vindingrijkheid van de mens centraal: vanaf de vestiging van de eerste mensen in onze streek tot de innovaties van vandaag. Ook vindt u in het museum het kennis- en informatiecentrum ‘De Verdieping’ en is er veel aandacht in het museum voor streektaal, bijvoorbeeld in ‘de Taalkamer’.

Educatie

Museum TwentseWelle voorziet in een doorgaande leerlijn over cultureel erfgoed met een ruim aanbod van diverse onderwijsprogramma’s voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De programma's voor het speciaal onderwijs zijn ondergebracht bij het basisonderwijs.

Bankgiroloterij logo