Museum TwentseWelle

Vier je kinderfeestje in TwentseWelle

Ben je binnenkort de jarige Job of Jet? Wil je iets creatiefs en avontuurlijks doen met je vriendjes en vriendinnetjes? Vier dan je feestje in museum TwentseWelle.

Op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur en op zaterdag kun je een kinderfeestje boeken in het museum.

Er zijn verschillende feestjes waar je uit kan kiezen, met activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Alle feestjes worden volledig begeleid door een ervaren museumdocent. Én alle feestjes zijn inclusief ranja, een traktatie en een klein cadeautje voor de jarige.


Wat staat de feestneuzen te wachten?
o Ontvangst in de huiskamer van TwentseWelle aan een prachtig versierde tafel met een versierde stoel en een klein cadeautje voor de jarige.
o Samen een cupcake-spin maken en opeten.
o Korte rondleiding door de tentoonstellingen. Momenteel zijn dat 'De wereld is van draad' en 'De droom van het vliegen'. 
o Samen aan de slag in de fabriek. Alle knutsels mogen mee naar huis. Je kunt kiezen uit vier activiteiten (die hieronder worden omschreven). Geef bij de reservering door voor welke je kiest.
o Optie: samen frietjes eten in de huiskamer!


Praktische informatie

Duur : Een kinderfeestje duurt 2 uur. Wanneer er na afloop frietjes worden gegeten, komen daar nog 30 minuten bij. 

Voor wie:  Kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Waar: Het programma start in de huiskamer van TwentseWelle, aan Het Rozendaal 11 in Enschede.

Prijs:  10,50 euro per kind, maximaal 15 kinderen. Begeleiders betalen 2,50 euro.

Optie friet met bitterballetjes en frikandelletjes: 3,00 euro p.p.

Opgave: via aanmeldingen@twentsewelle.nl

Aan de slag in de fabriek

De kinderen kunnen met de volgende activiteiten aan de slag. Geef bij de reservering door welke activiteit je kiest.


Dromen met draad – 6 tot 8 jaar
Ken je “De draad van Alexander”? Dat is écht een leuk boek. Het gaat over Alexander en zijn liefde voor de draad. Waar hij ook ging, altijd trok hij zijn draad met zich mee. Hij kon ermee buigen, duwen, vouwen, trekken en knippen. Alles waarover Alexander droomde, kon hij daarna maken met zijn draad. Kinderen maken tijdens dit feestje hun eigen draadkunstwerk.


Een schepnet maken – 8 tot 10 jaar

Wanneer je dunne draden heel precies knoopt, krijg je een net. Er bestaan veel verschillende netten: zo één die je in een voetbaldoel hangt bijvoorbeeld, maar ook de panty die jouw oma aantrekt is een net. Een schepnet heeft een netje met héél kleine gaatjes. Daarmee kun je van alles vangen. Insecten, kikkerdril, spinnetjes… Tijdens dit feestje maken de kinderen een eigen schepnetje– met een panty!


Een zeppelin maken – 6 tot 10 jaar

Wat een uitvinding! De zeppelin. Het lijkt op een combinatie van een grote ballon en een vliegtuig. Wist je dat de grootste zeppelin aller tijden hier in Enschede is geweest? Op 18 juni 1932 landde het luchtschip op Vliegveld Twente. Wat was dat spannend! Bij dit feestje maken de kinderen een schaalmodel van hun eigen idee voor een zeppelin.


Een lichtgevend insect maken – 10 tot 12 jaar

Een zelf ontworpen en geknutselde, lichtgevend insect van watten, stof én elektronica. Een LED-insect! Bij dit feestje knutselen de kinderen hun eigen 'knuffelinsect'.