Museum TwentseWelle

Meivakantie in het museum

  • DATUMZaterdag 22 april
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle

Van 22 april tot en met 30 april is het meivakantie. Ook in de week van 1 mei tot en met 7 mei hebben nog heel veel scholen vakantie. In het museum staat het bol van activiteiten. NB maandagen gesloten!

Vakantieatelier

Tijdens de vakantieateliers kun je zelf een kunstige robot maken of  bedenk je een vliegmachine die de hoofdrol gaat spelen in een stopmotionfilmpje dat je zelf gaat maken. En dat alles in één dag! Kom en laat je inspireren in het museum. Wie weet bedenk jij wel de vliegmachine van de toekomst!


Kijk voor meer informatie en data in de agenda van de site. Activiteiten in de Fabriek

TwentseWelle is het museum van hoe en waarom. Hier verleg je grenzen van wat je weet, wat je denkt en van wat je kunt. In de Fabriek van het museum ga je zelf aan de slag. Laat je inspireren door het vliegtuig van de gebroeders Wright en maak vervolgens je eigen propeller, helikopter, vliegtuig, vlieger of VR-bril. 


Kijk hier voor meer informatie

De droom van het vliegen

TwentseWelle staat in de meivakantie in het teken van 'De droom van het vliegen'. In deze tentoonstelling ontdek en zie je hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft hangen. Hoe rupsen het luchtruim kiezen door te transformeren tot vlinders met prachtige vleugels. Hoe de zaden van de esdoorn hun vleugeltjes uitzetten zodat de wind ze optimaal kan verspreiden. 


Maar ook hoe de droom om los te komen van de aarde, om op eigen kracht door het luchtruim te suizen, ons mensen al eeuwenlang achtervolgt. Van de vliegmodellen van Leonardo da Vinci, via de luchtballon en de zeppelin naar de nieuwste drones van vandaag. Maar ook met droombeelden van kunstenaars, zoals die van Panamarenko. 


In 'De droom van het vliegen' wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. Het gaat over beweging, over zweven en evenwicht, over windtunnels en over de wervelingen van lucht. Kom kijken en ervaar wat er gebeurt als je vliegt. 

  • DATUMZaterdag 22 april
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle