Museum TwentseWelle

Open call voor Makers

Ben jij een uitvinder, bouwer, hacker, wetenschapper of kunstenaar en wil je graag iets aan de wereld laten zien en vooral hoe het wordt gemaakt? Houdt jouw bedrijf zich bezig met innovatie, technologie, duurzaamheid, food, textiel of iets anders wat je graag wil delen? Doe dan mee aan Maker Festival Twente op 20 en 21 mei in Roombeek Cultuurpark Enschede. 

Het Maker Festival Twente

Het Maker Festival Twente strijkt in 2017 na drie succesvolle eerdere edities neer in Roombeek Cultuurpark. Het Maker Festival Twente is één van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee “makers” in de schijnwerpers worden gezet. Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, bedrijven, wetenschappers, kunstenaars en andere makers worden uitgenodigd om te laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden. Het MFT onderzoekt de wisselwerking tussen nieuwe technologische toepassingen en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Waar versterken zij elkaar en waar worden patronen doorbroken? Het MFT verbindt kunst, technologie en ondernemerschap en is het jaarlijkse uithangbord voor het Twente van de 21ste eeuw!


Leonardo da Vinci

Vanaf 2017 werkt het MFT ieder jaar met een nieuw thema om zo de edities hun eigen karakter te geven. En met wie kan je beter beginnen dan met Leonardo da Vinci: de renaissancemens, de homo universalis, de kunstenaar, de ingenieur en de wetenschapper. Als er iemand is die de rol van inspirator kan vervullen voor makers, dan is het wel Leonardo.


In 2017 vindt de vierde editie van het MFT plaats op een prachtige locatie in hartje Enschede: Roombeek Cultuurpark, in de 3 locaties van Tetem, AKI en TwentseWelle. De toegang voor het publiek is gratis. MFT 2017 is een co-productie van Tetem en de TwentseWelle en wordt georganiseerd in samenwerking met bedrijven, onderwijs- en cultuurpartners.

MFT is geen beurs met informatiestands en dat maakt het juist zo bijzonder. Alle soorten makers en bedrijven kunnen meedoen en hun creaties demonstreren, exposeren, verkopen of een workshop geven. 


Tijdens het festival zijn er twee programmalijnen. Makers kunnen zich aanmelden voor de Makersbeurs en/of het Expertprogramma:

- De Makersbeurs is hét platform voor makers, die de kennis over hun specifieke makerproces willen demonstreren en delen met kinderen en volwassenen van alle leeftijden.

- Het Expertprogramma. Dit programma is specifiek gericht op professionals en bestaat uit verschillende ontwerpworkshops, product testings, ontwerpers en makers-talks, presentaties en netwerkontmoetingen. 


Aanmelden kan via het bijgevoegde formulier