Museum TwentseWelle

De Zomerspelen in Roombeek

  • DATUMZondag 9 juli
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle

Deze zomer hoef jij je zeker niet te vervelen! Kom naar 'De Zomerspelen' in Roombeek van 9 juli t/m 3 september. Ook museum TwentseWelle staat tijdens 'De Zomerspelen' natuurlijk bol van activiteiten. Ontdek en beleef het museum of ga zelf aan de slag in de museumfabriek. Koop een vakantiepaspoort en je kunt de hele zomer terugkomen!
De droom van het vliegen

Kom deze zomer in Museum TwentseWelle naar ‘De droom van het vliegen’. 

In TwentseWelle ontdek en zie je hoe het kan dat een vogel of vliegtuig in de lucht blijft.

In het Rupsenhotel zie je hoe rupsen transformeren van cocon tot vlinders. Maar je ziet ook de vliegmodellen van Leonardo da Vinci, de nieuwste drones en de droombeelden van kunstenaars.

En niet te vergeten een replica van de Wrightflyer, het allereerste vliegtuig van de gebroeders Wright. Lees meer over de tentoonstelling


Je hoeft je geen dag te vervelen in de Museumfabriek

In de Museumfabriek in TwentseWelle, ga je zelf aan de slag. Maak je eigen propeller vliegtuigje, roze knuffel met lichtgevende oogjes, een zeppelin, VR-bril of maak een vlieger waarmee je meteen kunt vliegen op het plein. Natuurlijk mag je al jouw creaties meenemen. Tijdens het vakantieatelier kun je een eigen vliegmachine bedenken of een kunstige robot bouwen! Daar doe je wel een hele dag over.


Heb jij zin in een écht spannende activiteit? Schiet dan jouw zelfgebouwde raket af op het plein voor het museum. Of wat dacht je van het bouwen van een grote bamboeconstructie, inspiratie doe je op in het museum, bouwen natuurlijk lekker voor de deur. 


Er is nóg meer. Eibert Draisma, een bekende ontwerper/uitvinder en kunstenaar, creëerde een workshop waarbij je leert hoe je een eigen stoomboot kan maken met een pop-pop-motor. Deze kan echt varen! Is jouw bootje klaar? Dan kun je ‘m uitproberen in de vijver voor  Museum TwentseWelle. (Toeslag € 2,00 voor het pop-pop motortje en de overige materialen).Vakantieateliers

Na het succes in de meivakantie, kun je ook in de zomervakantie deelnemen aan onze vakantieateliers. Iedere donderdag staat deze helemaal in het teken van het vliegen en op de dinsdagen kun je aan de slag in het vakantieatelier De kunstige robot.

Elke dinsdag en donderdag vanaf 25 juli. Voor kinderen van 7 t/m 10 jaar, € 35,00 p.k.p.d. Van 8.30 tot 16.00 uur incl. lunch, en drinken. Reserveren verplicht. Maximaal 15 kinderen per dag. 

Wanneer is er wat te doen? Bekijk de agenda


Wacht, er is nog meer te doen!

Rijksmuseum Twenthe

In Rijksmuseum Twenthe is alles in beweging. Grote en kleine installaties draaien, lopen en maken geluid in de tentoonstelling Ik speel, dus ik ben. Ook zijn er verschillende workshops te volgen: Maak een BatteryEater met een ‘lege’ batterij; zijn oogjes knipperen nog maanden. Al eens gehoord van een Solar Frotje? Maak er één in het museum en verbaas je over de kracht van één zonnecel. Hoe zie jij kunst? in het AKI Collectie Kabinet zie je de wonderlijke creaties van studenten van de kunstacademie. Benieuwd? Bekijk het volledige programma op de website van RMT.

Het Zomerpaspoort

Je hoeft je deze zomer geen dag te vervelen met het ‘Zomerpaspoort’.
Hiermee kun je van 9 juli t/m 3 september zo vaak naar TwentseWelle en Rijksmuseum Twenthe als je wilt en natuurlijk meedoen met een van de vele workshops.

Voor slechts €15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor jeugd (t/m 17 jaar). Je koopt het Zomerpaspoort bij de entreebalies in Rijksmuseum Twenthe of TwentseWelle.

backup contentTETEM

Bij Tetem kun je deze zomer hele gave fotografie workshops volgen. Je verkent met de camera andere culturen en jouw foto’s worden dit najaar onderdeel van de tentoonstelling van Henk Wilschut. Of wat dacht jevan een workshop Fashion-tech? Bekijk de tentoonstelling van designer Anouk Wipprecht en ga daarna zelf aan de slag om jouw eigen futuristische, interactieve kleding te maken. Deze workshops zijn er al voor kinderen vanaf 4 jaar.


Concordia

Even een uitstapje naar de binnenstad van Enschede waar Concordia een gratis toegankelijke, humoristische ontdektentoonstelling heeft over onze beeldcultuur: Waanzien, samengesteld door de makers van het boek DUF, laat zien hoe jij je laat beïnvloeden door glossy adverteerders en schoonheidsidealen. Meet jouw Visuele Intelligentie aan de hand van een paspoort vol vragenen leuke opdrachten. Meer weten? Bezoek de website van Concordia


  • DATUMZondag 9 juli
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle