De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Herfstvakantiefestival en Museumkidsweek 
14 OKTOBER 2017 T/M 29 OKTOBER 2017

In de herfstvakantie vieren we groot feest in het museum! Rondom de opening van de nieuwe tentoonstelling 'Van nul- tot duizendpoot' organiseren we een herfstvakantiefestival met heel veel activiteiten voor jong en oud. En dan is het ook nog eens Museumkidsweek. 


Big bugs

Stel je voor: je staat ineens oog in oog met een levensgrote kever, een immens lieveheersbeestje of - nog erger - een megagrote kakkerlak. Wat doe jij? Gil jij het uit en ren je weg? Of bewonder je de harige poten bewonderen en wil je met ze op de foto? Misschien durf je ze zelfs wel te aaien! Deze Big Bugs van Mr. Image Theatre zijn aanwezig op zondag 22 oktober vanaf 11.00 tot 17.00 uur in Museum TwentseWelle.

The Big Draw

Begonnen in Londen in 2000 verspreidt The Big Draw zich inmiddels over de hele wereld. Iedereen wordt bij 'grootste tekenevenement ter wereld' uitgedaagd om te tekenen. Ook bij Museum TwentseWelle doen we hier aan mee! 


Skeletten tekenen

Op 15, 20, 21, 27 en 29 oktober kun je met kunstenares Mirna Limon of Saskia Griepink meedoen aan de inloopworkshop ‘Skeletten tekenen’. De workshops zijn van 12.00 tot 17.00 en zullen worden gehouden bij het skelet van de wisent in de Huiskamer van TwentseWelle. 


Robots tekenen met Jan Doodle

Op de dagen 17, 18, 24 en 25 oktober kan je van 13.00 tot 17.00 uur meedoen met de workshop Robot Doodles tekenen. Kunstenaar Jan Doodle zal deze dagen zelf aanwezig zijn in de huiskamer van TwentseWelle om jou te helpen met het maken van een stoere Robot Doodle! Deelname aan beide workshops is gratis.


Workshop robot bouwen

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kan je zondag 15 oktober samen met technisch kunstenaar Edwin Dertien lopende robots bouwen in deze hele gave inloopworkshop! Met behulp van animatroncs (servomotoren en programmeerbare besturing... maar dat legt Edwin je allemaal wel uit) en afvalkarton ga je een lopende robot bouwen die zo snel mogelijk (of zo elegant of creatief mogelijk) van de ene kant van de tafel naar de andere kan wandelen. Edwin is van 13.30 tot 15.30 uur aanwezig. 


Demonstratie 'dieren prepareren'

Prepareren is een ware kunstvorm en meer dan alleen een beetje techniek. Hoe leefde het dier? En hoe bewoog het? Natuurlijk moet het dier ook een natuurlijke houding hebben. Dit zijn allemaal dingen waar een preparateur rekening mee moet houden. Op zondag 15 oktober, dinsdag 17 oktober, woensdag 25 en zaterdag 28 oktober zal preparateur Daphne Niehoff van Natuurmuseum Nijmegen laten zien hoe je dieren zo levensecht mogelijk prepareert. En natuurlijk mag je haar van alles vragen. Daphne zal haar kunsten laten zien in de Huiskamer van TwentseWelle vanaf 13.30 tot 16.30 uur.

Wetenschapstraining: Waarom heeft een slang geen poten?

Dr. Eric Mulder van Natura Docet Wonderryck komt op maandag 23 oktober naar het herfstfestival van TwentseWelle. Eric neemt zijn vriendin Loesje de python mee. In een echte wetenschapstraining voor kinderen van 8 t/m 12 jaar vertelt hij waarom een slang geen poten heeft. Na afloop mag je vast wel even Loesje aaien of zelfs met haar op de foto (als je durft!). Dr. Eric Mulder zal aanwezig zijn van 13.30 tot 15.30 uur. Opgeven kan via aanmeldingen@twentsewelle.nl Deelname kost niets extra's. Je betaalt de toegang voor het museum en je krijgt vandaag ook nog eens een toegangskaart voor Natura Docet Wonderryck in Denekamp!

Bodemsafari

Iedere dag van de herfstvakantie kun je op bodemsafari. Onze bodemexpert geeft je uitleg over welke beestjes er allemaal in de grond zitten. Je krijgt een bodemvondstenkaart (zodat je thuis verder op zoek kunt) en leert in onze binnentuin hoe je aan de slag moet. Vind je een pissebed, slak of misschien wel een echte miljoenpoot?! De Bodemsafari begint steeds om 12.00 uur en 14.30 uur.


Schminken

Wil jij tijdens het museum bezoek er uitzien als een leuk, lief of gevaarlijk dier? In de herfstvakantie kan dit tussen 12.00 en 16.00 uur. Laat je schminken door ons schminkteam in de huiskamer van Museum TwentseWelle! Het schminkteam is aanwezig op 19, 20, 22, 24, 25, 26, 27, 28 en 29 oktober!


Dansen in het Museum

Heb jij wel eens gedanst in een museum? Op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober kan dit tijdens het herfstvakantiefestival in Museum TwentseWelle! In deze workshop ga je aan de slag met dans én met de prachtige objecten in 'Van nul- tot duizendpoot'. Je zult rondspeuren door de tentoonstelling, veel nieuws ontdekken en vooral lekker bewegen. Nog nooit gedanst? Geen probleem! Iedereen kan dansen. Echt waar. De dansworkshop begint om 13.30 uur. 


Familierondleidingen

Samen naar een tentoonstelling kijken is niet alleen leerzaam, het is ook heel leuk! In de familierondleiding 'Van nul- tot duizendpoot' beleef je het museum en de objecten met elkaar, onder begeleiding van ervaren verteller. Na afloop weet je hoe een slang kronkelt, of hoe een dolfijn zwemt.



Praktische info

Wanneer:

Elke dag van 14 oktober 2017 t/m 29 oktober 2017

Tijden:

00:00 - 23:59

Waar:

Museum TwentseWelle

Praktische info

Wanneer:

Elke dag van 14 oktober 2017 t/m 29 oktober 2017

Tijden:

00:00 - 23:59

Waar:

Museum TwentseWelle