Museum TwentseWelle

Schepselenfestival in Kerstvakantie

  • DATUMZaterdag 23 december
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle en Rijksmuseum Twenthe

Van 24 december t/m 7 januari organiseren Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle samen het Schepselenfestival rondom het schepselendrieluik. Dit drieluik bestaat uit de tentoonstellingen Otto Marseus van Schrieck en De Aard der Dingen in Rijksmuseum Twenthe en Van nul- tot duizendpoot in Museum TwentseWelle.

Het schepselenfestival bestaat uit leuke extra activiteiten. Zo zijn er tekenworkshops in Rijksmuseum Twenthe en workshops Doodle tekenen in TwentseWelle. Baba de verhalenverteller en kinderboekenschrijfster Maranke Rinck komen naar TwentseWelle en kunstenaar Eibert Draisma ontwierp een nieuwe battery eater. Deze spin kun je elke dag maken in de Museumfabriek. En er is nog veel meer. 


Kijk in de agenda voor de exacte data en tijden.


Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud)

27 & 28 december          - Inloopworkshop Doodle tekenen met Jan Doodle

2 januari                            - Battery Eaters maken met Eibert Draisma

3 & 4 januari.                   - Inloopworkshop Doodle tekenen met Jan Doodle

3 januari                            - Inloopworkshops dansen als een dier 

                                              - Baba de verhalenverteller

 5 & 6 januari                    - Kinderboekenschrijfster Maranke Rinck komt op bezoek, ze leest voor en ze neemt ook hele leuke activiteiten mee voor in de fabriek


Iedere dag kun je meedoen aan de familierondleiding en van 2 t/m 5 januari is Amy weer in het museum om je tot het mooiste dier om te toveren met schmink. 


In Rijksmuseum Twenthe vind je op dit moment een heus tekenatelier in de tentoonstelling De Aard der Dingen.  Op 27 en 29 december en op 3 en 6 januari worden er tekenworkshops gegeven door de kunstenaars Mirna Limon en Saskia Griepkink. Deze workshops zijn gratis voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar en worden gegeven van 14 tot 16 uur. Voor deze tekenworkshops moet je je aanmelden door een mail te sturen naar reserveringen@rijksmuseumtwenthe.nl.  Je kunt ze alle vier volgen maar ook apart!

Kijk voor meer informatie op de site van Rijksmuseum Twenthe.  


  • DATUMZaterdag 23 december
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle en Rijksmuseum Twenthe