Museum TwentseWelle

Op de koffie! - over de collectie dessinontwerpen 

  • DATUMDinsdag 30 januari
  • TIJD11:00
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle

Alke de Kroes is dessinontwerpster en stylist en ze was eigenaar van een dessinontwerpstudio en stofdrukkerij. Als vrijwilliger bij TwentseWelle ontfermt ze zich al jaren over de indrukwekkende collectie dessins. In deze 'Op de koffie!' vertelt zij hierover. 

De collectie telt 52 mappen en dozen vol met dessins uit voornamelijk de jaren zestig en zeventig. Ze komen van verschillende textielfabrieken uit Twente en geven een prachtig overzicht van wat er in die jaren mode was in kleding en interieur. 


De collectie omvat dessins van bekende en minder bekende ontwerpers. Veel werd bijvoorbeeld in het buitenland gekocht. In Krefelt bijvoorbeeld, bij dessinstudio Oellers, maar ook in Lyon, Parijs, Londen en New York. Er zijn veel dessins van Harry Wolff gevonden, de hoofdontwerper van Van Heek-Schuttersveld in de jaren zestig en zeventig.


Tijdens Alke's presentatie wordt een selectie uit deze collectie vertoond en over achtergrondinformatie gesproken. Ook zijn een paar van de mappen te zien en stofstalen uit de verzameling van het museum.


Op de koffie!

Iedere laatste dinsdag van de maand organiseert het museum een koffie-ochtend. Deze start om 11.00 uur met verse koffie op een bijzondere plek in het museum. Tijdens de koffiemorgen komt een van de medewerkers of vrijwilligers van het museum iets vertellen over de collectie, bijzondere objecten of wordt het publiek meegenomen voor een kijkje achter de schermen.

We starten om 11.00 uur. De entree is 5 euro. Inclusief koffie natuurlijk!

  • DATUMDinsdag 30 januari
  • TIJD11:00
  • LOCATIEMuseum TwentseWelle