De Museumfabriek – Het familiemuseum van Twente - te Enschede

Meivakantie in het museum
27 APRIL 2018 T/M 13 MEI 2018

Joehoe, het is weer vakantie! Je hoeft je in TwentseWelle in ieder geval niet te vervelen. Bekijk eerst de tentoonstelling Frankenstein en ga daarna aan de slag in de Museumfabriek en maak bijvoorbeeld een heuse Battery Eating Spider of maak een gek bibberbotje. De activiteiten zijn leuk voor jong en oud. 

Familiejaarkaart

Kom je met je hele familie naar het museum, vergeet dan niet een Familiejaarkaart aan te schaffen. Deze kost maar € 20 en hiermee mag je heel het jaar nog met twee volwassenen en max. drie kinderen naar TwentseWelle en ook Rijksmuseum Twenthe.


OMG… It’s a BES (Battery Eating Spider)!

Brrr, eng, een spin! Of vind je het dier juist tof? Uitvinder Eibert Draisma bedacht de BES - een batterij-etende spin die leeft op lege batterijen. Tijdens Frankenstein maak je jouw eigen elektronische spin - met knipperende, lichtgevende ogen in de Museumfabriek. 


Bibberbotje

Voortbewegen gebeurt op oneindig veel manieren. Kronkelen, springen, vliegen, lopen, klimmen zijn allemaal voorbeelden. Sommige bewegingen zijn heel groot, sommige juist heel klein. Een bibberbotje is een robotje dat zich voortbeweegt door te bibberen. Hoe jouw bibberbotje gaat bewegen, dat zal je niet van tevoren weten. Dat moet je uitproberen. En als je vindt dat jouw bibberbotje anders moet bewegen, dan verander je gewoon iets. Meer poten, of juist minder. Een staart, of juist geen staart. Of je verplaatst de batterij. Alles kan! Je zal zien dat het uiterlijk, dus het er uit ziet, uiteindelijk bepaalt hoe het bibberbotje zich zal voortbewegen. Veel plezier!





Praktische info

Wanneer:

Elke dag van 27 april 2018 t/m 13 mei 2018

Tijden:

00:00 - 17:00

Waar:

Museum TwentseWelle

Praktische info

Wanneer:

Elke dag van 27 april 2018 t/m 13 mei 2018

Tijden:

00:00 - 17:00

Waar:

Museum TwentseWelle