Museum TwentseWelle

Ontdekken en leren in TwentseWelle

Museum TwentseWelle is een museum waar de toekomst wordt ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. In het museum is de verbeelding aan de macht. De tentoonstellingen in TwentseWelle inspireren jong en oud om te leren en zelf dingen te bedenken, uit te proberen en in elkaar te zetten. Dat kan in de fabriek.


De historische collecties van TwentseWelle zijn altijd de grote inspiratiebron. Zij vertellen verhalen, brengen de geschiedenis van Twente tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het ‘maken van de toekomst’. 


Museum TwentseWelle is dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. TwentseWelle is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. TwentseWelle is de academie van verbeelding.


TW Over het museum

Nieuws & Blogs

Hier kun je het laatste nieuws over het museum, de collectie en de activiteiten lezen. 

TW Over het museum

Tentoonstellingen

Op dit moment zijn de volgende tentoonstellingen te zien in het museum. Onder 'Voorbij'' vind je de tentoonstellingen die in het museum te zien zijn geweest in het verleden. 

TW Over het museum

Collecties

Het museum beheert rijke collecties met natuurlijke historie, textielindustrie en oudheidkunde. 

TW Over het museum

Organisatie & Vacatures

Hier vind je informatie over de organisatie en de medewekers. Ook worden hier vacatures voor nieuwe medewerkers en/of vrijwilligers vermeld. 

Sterrenwacht

Op de toren van TwentseWelle pronkt de koepel van de sterrenwacht Coenraad ter Kuile. Deze koepel heeft een diameter van drie meter en bevat een waarnemingsruimte voor het publiek. De sterrenwacht org ...

TW Over het museum

Vrienden 

Vrienden van TwentseWelle

TW Over het museum

Steun het museum

Je kunt het museum op allerlei manieren ondersteunen. Als Vriend, Bijzondere Vriend, Weldoener of door mee te spelen voor het museum met de BankGiro Loterij.